Grilled chunk pork with fresh milk
Vocabulary Challenge สวัสดีค่ะ
เอ๊! อากาศดีๆแบบนี้เรามาทำความรู้จักกับเมนูปิ้งๆย่างๆกันดีกว่านะคะ
ขอเสนอ เมนูเด็ด "สันคอหมูย่างนมสด" ส๊ดสด! อร่อยๆมาแล้วค่ะ
อ๊ะอ๊ะ อย่าลืมเรียนรู้คำศัพท์ก่อนนะคะ🤗
〰〰〰〰〰〰〰
Chunk pork
สันคอหมู
〰〰〰〰〰〰〰
Fresh milk
นมสด
〰〰〰〰〰〰〰
White pepper
พริกไทยขาว
〰〰〰〰〰〰〰
Coriander root
รากผักชี
〰〰〰〰〰〰〰
Garlic
กระเทียม
〰〰〰〰〰〰〰
Thai oyster sauce
ซอสหอยนางรม
〰〰〰〰〰〰〰
Seasoning Sauce
ซอสปรุงรส
〰〰〰〰〰〰〰
Sugar
น้ำตาล
〰〰〰〰〰〰〰
Pork flavor powder
รสดีหมู
〰〰〰〰〰〰〰
Let's make "grilled chunk pork with fresh milk"
First, pound the white pepper and coriander root together.
เอาพริกไทยขาวตำกับรากผักชีกระเทียม
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Second, cut or slice the chunk pork about 1 inch each piece.
หั่นสันคอหมูเป็นแผ่นหนาครึ่งนิ้วถึง1นิ้ว
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Next, mix the pounded white pepper, coriander root, and garlic with the chunk pork.
เอาสันคอที่หั่นไว้มาหมักกับพริกไทย รากผักชี และกระเทียมที่ตำไว้
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Then, mix some Thai oyster sauce, sugar, pork flavor powder, seasoning sauce, and fresh milk with the chunk pork.
ใส่ซอสหอยนางรม น้ำตาล รสดีหมู ซอสปรุงรส และนมสดคลุกเคล้าให้เข้ากัน
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
After that, ferment it in the fridge about 3 hours.
หมักไว้3ชั่วโมงในตู้เย็น
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Finally, Take it out from the fridge and grill it with low heat.
แล้วเอามาย่างเตาถ่านไฟอ่อนๆ
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Enjoy you meal with your special person.❤️
ความคิดเห็น
แสดงความคิดเห็น